Împotriva antisovieticilor

Gîndiți-vă și voi, ce rău este în Socialism pentru un om onest? Ideea, că toți oamenii sînt egali? Că este interzisă exploatarea omului de către om? Drepturile sociale garantate fiecăruia? Locuințele gratuite și prețurile ieftine pentru serviciile comunale? Poate sînt rele învățămîntul și medicina gratuite? Sau televiziunea, filtrată de înjurături, scîrboșenii de tot felul și pornografie? Sau poate educarea copiilor în spiritul respectului pentru cei mai în vîrstă? Interzicerea prostituției și condamnarea tuturor viciilor omenești? Răspundeți-mi clar la această întrebare, domnilor antisovietici! Ce este atît de rău în ideile Socialismului? Ce nu vă este pe plac?

Vă chinuie lipsa posibilității de a avea un palat personal împreună cu servitori, un iaht personal cu căpitan și echipă? Noi deja de peste 25 de ani trăim în capitalism. Tu ai iahtul tău, palat și servitori? Dacă da, atunci tu, fără îndoială, ești un hoț, și eu înțeleg pe deplin atitudinea ta antisovietică. Acei ca tine în URSS erau duși direct în Siberia, la Kolyma. Cu hoții acolo se lămureau foarte repede.

Acum pentru ei s-au creat condiții ideale. Ticăloșii nici măcar nu se rușinează să aibă vile și mașini, valoarea cărora depășește de sute de ori veniturile lor legale. Nimeni nu va veni să întrebe: ”De unde ai toate acestea? Pe ce cîștig?”

Însă oare sînt mulți de aceștia? Numărîndu-i și pe hoții mai mărunței, de felul polițailor din poliția rutieră, ei nu alcătuiesc nici 5% din populație. Însă cîți antisovietici avem azi în societate? Cîtă frunză și iarbă!

Cine sînt aceștia? Eu cred că sînt niște tîmpiți îndobitociți, cu creierii spălați într-un mod îngrozitor. Idioți, cărora le place să poarte în cîrcă o bandă de hoți. Căci chiar luînd în considerare toate greșelile făcute în Uniunea Sovietică, putem vorbi doar de realizarea nu chiar izbutită în unele momente a ideilor Socialismului, însă cum poți nega justețea ideii însăși? Este teribil, însă acești tîmpiți ajută să mențină jugul în gîtul lor cu propriile lor mîni!

De care idei sînt motivați ei? De vise tipice pentru capitalism, că dacă vei munci foarte bine, vei putea scoate jugul propriu și-l vei pune în gîtul altui nefericit? Sau poate pur și simplu îți place să fii sluga, servitorul, lacheul cuiva? Îți place să fii slugă și să povestești cu mîndrie, cum stăpînul tău zboară cu avionul privat prin țări străine, iar în timpul acesta tu îți faci nevoile în closetul său din aur? Un coșmar… Oamenii nu au mai vrut să fie un POPOR, le este mai pe plac să fie ROBI. Și cine sînt ei în acest caz? Niște idioți…

 

 

Reclame

4 gânduri despre „Împotriva antisovieticilor

 1. bună ziua. Eu am prins vremurile comuniste din România cu a sa „construire a socialismului” și pot spune că deși în teorie lucrurile stăteau bine, practica era jale. În România cel puțin, una se spunea, alta se făcea și altceva se raporta. Cultura lipsea cu desăvârșire, oamenii erau anesteziați: care cu doctrină, care cu alcool și restul cu folclor de mahala. Mărețul comunism lua curentul și mancarea, dar noi trăiam o „iepocă de aur”. În ceea ce privește URSS-ul, este de ajuns să citim despre canibalismul elitelor sovietice (zeci-sute generali, politicieni și eroi de rang înalt – condamnați fără probe și executați) și să citim din scrierile lui Soljenitzin pentru a ne face o idee asupra haosului ce domnea în Rusia. Dacă eroi decorați de comuniști ajungeau să fie torturați și uciși, îmi pot imagina ce tratament primeau celelalte popoare sub stăpânirea comunismului. A vorbi de bine pe sovietici – cel puțin până la momentul Hrușciov – mi se pare foarte grav. Sovieticii au ucis mișelește umanitatea în numele păcii. Eu sunt fiu de fost argat la boier, dar ei aveau totuși o condiție peste ce am văzut la rușii de sub colectivism; și la noi a fost foamete în ’46 dar nu s-a murit ca sub sovietici. Sunt convins că peste toată istoria s-a depus voit un strat gros de propagandă de către ambele tabere, dar pot spune cu certitudine că sistemul țarist nu ar fi făcut nici pe departe atâtea victime câte au făcut sovieticii. Acum revenind la discuție, dacă va fi vreuna, sper să ne limităm la fapte și nu la injurii.

  • Orișicum a fost perioada socialistă, ea a fost infinit mai bună pentru blocul socialsit decît perioada precedentă, și decît ceea ce avem acum. Dacă privești și analizezi onest faptele, în opinia mea, nu ai cum să nu ajungi la această concluzie.

   Este grav că în 2017 cineva mai crede serios în brașoavele scrise de Soljenițîn și în baza lor pronunță verdicte categorice sistemului socialist. Însă eu te înțeleg, și eu pe timpuri eram o victimă a lui Soljenițîn, deci, și tu poți ieși de sub vraja fantasmagoriilor antisovietice. Oricum adevărul iese mai devreme sau mai tîrziu la suprafață. În această privință eu stau liniștit, și știu că timpul le va pune pe toate la locul lor.

   În Rusia deja toate scrierile lui Soljenițîn și altor anticomuniști au fost minuțios analizate, iar minciunile lor desființate una după alta. Nu mai crede nimeni în milioane de jertve ale GULAG-ului. Mă uit la talk-show-urile rusești: nimeni din participanți nu mai repetă aberațiile lui Soljenițîn cu milioane de morți, deoarece toți vor rîde de el și nu-l vor mai lua în serios. Făcătura înșelătoare a falsurilor antisovietice a fost desfăcută fir după fir de istorici noi, tineri și onești, așa că nimeni în societatea rusă nu mai are obstacole să afle adevărul. În Europa și România vîntul adevărului va ajunge mai tîrziu, însă, fără îndoială, va ajunge și acolo.

   Au fost represiuni politice în URSS și blocul socialist, însă ele au fost undeva la periferia atenției societății sovietice și țărilor socialiste. Nu ele au marcat perioada socialistă, ci transformările sociale uriașe și saltul fantastic făcut de aceste țări în direcția progresului. Acum aceste schimbări spre bine sînt trecute sub tăcere de mormînt, în schimb, se exagerează în fel și chip numărul represiunilor și victimelor socialismului. Aceste victime sînt mărite de dușmanii comunismului de zeci și sute de ori. Nu poate fi vorba de nici o discuție serioasă cînd se operează cu cifre neadevărate, inventate, falsificate, exagerate. Pînă cînd toți nu vor înțelege, că anticomuniștii ne-au mințit într-un hal de neînchipuit în privința victimelor sistemului socialist, nici nu ne putem aștepta la o analiză, dezbatere și interpretare serioasă a socialismului, URSS, liderilor comuniști, etc.

   Ar fi ca și cînd am întrebuința informațiile și faptele din „Stăpînul Inelelor” sau „Cronicile din Narnia”, și am pretinde că vorbim despre realitatea noastră. Ar fi o nebunie, însă așa și procedează tot felul de „specialiști”, „sovietologi” ș. a. cînd ne povestesc de perioada sovietică. Să-l cred pe cuvînt pe Soljenițîn, care nu aduce nici o sursă să confirme informațiile sale, sau pe ”marele sovietolog” Conquest, care ne povestea despre teroarea stalinistă, fără să fi lucrat măcar o singură zi în arhivele sovietice, înseamnă să-mi bat joc de mine însumi.

   Asta-i una. A doua: societatea socialistă nu apare din neant, ci naște din capitalism, și de aceea, poartă din toate punctele de vedere – economic, moral, spiritual – pecetea vechii societăți din sînul căreia s-a născut. Adică: cei ce construiau socialismul nu erau îngeri neprihăniți coborîți din cer, ci fii ai sistemului precedent, așa că toate pretențiile în privința greșelilor și crimelor lor trebuiesc adresate orînduirii care i-a produs, adică țarismului, despre care tu spui, că nu ar fi făcut atîtea victime. Anume țarismul a pregătit terenul și oamenii, care s-au repezit să se răfuiască cu toți reprezentanții regimului și slugile lor, să dărîme bisericile, să le ia bogăția care a fost făcută tot pe seama celor asupriți, etc. Sau oare crezi, că din senin oamenii s-au trezit într-o dimineață, și, neavînd ce face, s-au apucat de revoluție?

   Țarismul nu făcea reforme, era un obstacol în calea dezvoltării societății, ținea lumea într-o mizerie de neînchipuit în 1917. Stalin era nevoit să facă reformele pe care țarii trebuiau să le facă undeva prin 1850 și nu le-au făcut. Și asta într-un timp extrem de scurt și într-un ritm impetuos, altfel țara risca să fie sfîșiată în bucăți. Evident, că multă lume se opunea, se revolta, punea obstacole. Așa se întîmplă cu fiecare Revoluție. Tare aș vrea să văd cum s-ar fi descurcat toți „criticii” lui Lenin și Stalin și ai adepților lor.

   În fine, dacă dorești să continum discuția, vreau să te rog să răspunzi la două înrebări:

   1) Ești de acord cu mine, că numărul victimelor perioadei socialiste este falsificat, umflat și mărit peste măsură de către anticomuniști? Iar lumea cade victimă nevinovată manipulărilor lor?

   2) Ești de acord cu mine, că partea leului din vină pentru nedreptățile, răzbunările sîngeroase, dezordinea, etc. avute loc în perioada inițială a instaurării socialismului o poartă orînduirea precedentă, adică capitalismul, care ”a adus presiunea din cazan (societate)” la asemenea limite, încît, explodînd, acela a secerat multe victime, vinovate și nevinovate?

 2. Articol scris in doi peri. Nimeni nu era LIBER in perioada sovietica, ori sub regimurile comuniste… Nici pe departe.
  Toata lumea era cat se poate de OCUPATA!

  • Articolul nu este despre LIBERTATE.
   Cine erau ocupanții în Uniunea Sovietică sau „sub regimurile comuniste”? Marțienii? Sau muncitorii și țăranii s-au ocupat singuri pe dînșii?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s